Kişisel Yönetim Kurulunuzu Seçmenin Beş Kuralı

Enes Yiğit tarafından yazıldı · 11 Kasım 2020

Hayatımız boyunca kararlar alıyoruz ve birilerine danışmak durumunda kalıyoruz. Bu duruma Kişisel Yönetim Kurulu diyoruz. Şimdi 5 adımda bu durumdan nasıl verim alırız bunu inceleyeceğiz.

Yönetim kurulunuzda kimler var?

Şimdi, bu bir şirket veya büyük bir işletmeyi yöneten birine sorulacak bir soru gibi görünebilir. Ama bunu ticari anlamda sormuyorum, bunu kişisel anlamda soruyorum: Yönetim kurulunuzda kim var?

Blog single

Çoğumuzda, büyük bir karar verdiğimizde ulaştığımız küçük bir grup insan var. Buna genellikle aile üyeleri, arkadaşlar, akrabalar vb. Dahildir. Örneğin, ailenizi başka bir ülkeye taşımayı düşündüğünüzü hayal edin. Bu kararı vermeden önce konuşacağınız kişiler kimlerdir? İşte bu kişiler sizin kişisel yönetim kurulunuzu oluşturur.

Çoğumuz için, yönetim kurulu üyelerimizi varsayılan olarak seçiyoruz. Bazı insanlar her zaman buradaydı ve otomatik olarak konuştuğumuz kişiler haline geliyorlar. Bununla birlikte, bir şirket yönetim kurulu seçerken olduğu kadar kişisel yönetim kurulunuzu seçerken de düşünmeniz gerektiğine inanıyorum, özellikle bir iş yürütüyorsanız.

Blog single

Group Excellence Holdings CEO'su Carl Dorvil'e göre, Kişisel yönetim kurulunuzu oluştururken dikkate almanız gereken beş nokta şunlardır:

1. Farklı bir pano oluşturun. Genel olarak etrafımızı bize benzeyen, bizim gibi düşünen ve yaptığımız şeylere değer veren insanlarla çevrelemeye meyilliyiz. Sizden yaşça büyük, bazıları sizden genç, bazıları kendi alanınızda ve bazıları farklı alanlarda olacak şekilde panonuzu çeşitlendirin. Farklı geçmişlere sahip çeşitli insanlardan oluşan bir grup oluşturmak, size başka türlü sahip olamayacağınız benzersiz bakış açıları sağlayacaktır.

2. Sanal yönetim kurulu üyelerine sahip olun. Bu daha az belirgin bir nokta, ancak yönetim kurulu üyelerinizden en az birinin sanal bir kişi olmasını tavsiye ederim. ("Uzakta" olduğu gibi değil, belki de tanımadığınız birisinde olduğu gibi.) Bu, tarihteki bir figür, artık etrafta olmayan bir akraba veya hayran olduğunuz ama hiç tanışmadığınız biri olabilir. Ne zaman zor bir kararla karşı karşıya kalırsanız, bu sanal üyenin durumunuz hakkında ne söyleyeceğini ve ne tür tavsiyeler verebileceğini hayal edin.

3. Tek sayıda yönetim kurulu üyesine sahip olun. Nihayetinde, kişisel veya ticari seçimlerinizle ilgili son kararı verecek kişi sizsiniz, ancak en iyi kararı vermek için net geri bildirim almanız gerekir. Karar vermenize yardımcı olan çift sayıda insan varsa, bağın oluşma olasılığı yüksektir. Bununla birlikte, tek sayıda oyunuz varsa her zaman kazanan bir taraf, fikir veya öneri olacaktır. Tek sayıda yönetim kurulu üyeniz yoksa, başladığınızdan daha fazla kafanızın karıştığı bir duruma kendinizi hazırlıyorsunuz demektir.

4. Panonuza yatırım yapın. Her bir yönetim kurulu üyesiyle hayattaki kararlarınız hakkında düzenli olarak görüşmeyi bir öncelik haline getirin. Onlara öğle veya akşam yemeği satın almak için finansal yatırım yapın, ancak hazırlıklı olarak geldiğinizden emin olun. İlişkisel olmakta sorun yoktur, ancak deneyimden ve tavsiyelerinden en iyi şekilde yararlanmak için onlara sorununuzla ilgili tüm gerçekleri vermeyi unutmayın. Ve mümkün olduğunda iyiliğe karşılık verin.

5. Daima yeni üyeler arayın. Kendiniz için yapabileceğiniz mümkün olan en iyi panoyu oluşturmaya karar verdiğinizde, her zaman yeni yönetim kurulu üyeleri için tetikte olun. Risk kapitalisti olmak ve size para vermek isteyen birini bulmak zor, ancak 'mentor kapitalist' olmaya istekli insanları bulmak çok daha kolay. Yeni birini kabul etmek için aday belirleme kriterleri geliştirmenizi ve ardından şu anda yönetim kurulunuzda kimin olduğunu ve yaptığınız yeni bağlantılara göre kimin iyi bir ekleme veya ikame olabileceğini değerlendirmek için üç ayda bir oturup düşünmenizi öneririm.

Blog single

Sizi etkilemesine izin verdiğiniz insanlar, nihayetinde yaşam hızınızı belirlemenize yardımcı olacak kişiler olacaktır. Akıllıca bir seçim yaparsanız, bir daha ki sefere büyük bir kararla karşılaştığınızda, tavsiye almak için yönetim kurulunuza güvenle bakabilirsiniz.

Öyleyse, tüm bunları aklımızda tutarak, size tekrar sorayım: Yönetim kurulunuzda kimler var?

Sevgilerle.


Bu yazıyı beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yapabilirsiniz. Ayrıca buna benzer daha birçok yazı için Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.